Zimsko druženje v Bistrici ob Sotli

Na OŠ Bistrica ob Sotli smo 12.–17. 2. 2018 gostili kolegice iz Varaždina, s katerimi smo izvedli načrtovano aktivnost učenja, poučevanja in treninga (C4) v projektu Erasmus+ KA2 Ukrotimo kompetence 21. stoletja.
V tednu, ki je za nami, smo v okviru formalnih in neformalnih druženj ponovno izmenjali številne ideje in primere dobre rabe digitalnih tehnologij pri pouku. Organizirali smo delavne sestanke z aktivnostmi učenja projektnih skupin na 2. modulu izobraževanja, na katerih smo spoznavali nova orodja (Padlet, Explain Everything, xMind, Coogle, Mind42, MindMaster itd.), ki smo jih ali pa jih še bomo preizkusili pri pouku. Pogovarjali smo se tudi o varnosti na spletu in o tem, na kaj moramo biti kot učitelji še posebej pozorni, da učencem zagotovimo varno rabo spletnih storitev. Gostje iz Varaždina so se v času pouka pridružile aktivnostim, ki smo jih izvajali v razredih, ter tako iz prva roke izvedele, na kakšen način vključujemo IKT v pouk na naši šoli. Še posebej so uživale v zimski matematični dirki, ki je bila namenjena učencem od 1. do 9. razreda in v kateri so se preizkusile tudi same. 

Seveda ni šlo brez spoznavanja krajevnih znamenitosti. S pomočjo mobilne aplikacije Actionbound in s skrbno zastavljenimi nalogami ter zabavnimi aktivnostmi smo jih popeljali skozi Bistrico ob Sotli, kamor jih bomo z veseljem povabili še kdaj.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja