5. projektno srečanje v Bistrici ob Sotli

V sredo, 13. 6. 2018, je na OŠ Bistrica ob Sotli potekalo 5. srečanje projektne skupine Erasmus+ K2 projekta Ukrotimo kompetence 21. stoletja. Srečanje je potekalo v prijetnem in prijateljskem vzdušju, saj smo ugotovili, da naše sodelovanje poteka odlično. Že takoj na začetku smo se strinjali, da je projekt prispeval k izboljšanju digitalnih kompetenc učiteljev in učencev, kar nam daje še dodaten zagon za nadaljnje delo.

Naredili smo evalvacijo opravljenega dela. Na I. OŠ Varaždin so tik pred izidom priročnika za 2. modul izobraževanj, ki smo si ga tudi ogledali, medtem ko bomo na OŠ Bistrica ob Sotli hkrati izdali priročnik za 1. in 2. modul. Izbora predstavljenih orodij v hrvaškem in slovenskem priročniku se malce razlikujeta, saj delamo na različnih napravah, hkrati pa imamo pri pouku različne cilje, ki jih uresničujemo na drugačne načine.

Na sestanku smo se pogovarjali tudi o tem, kako naprej. V zadnji fazi projekta bomo izvedli izmenjavo učencev in učiteljev, za katere bomo pripravili dejavnosti, s katerimi bodo še bolj okrepili kompetence 21. stoletja. V jeseni 2018 bomo v Bistrici ob Sotli gostili varaždinske šolarje, spomladi 2019 pa se bodo v Varaždin odpravili naši učenci. V novem šolskem letu bomo začeli tudi z delom na priročniku za 3. modul. Zaenkrat smo še v fazi zbiranja idej, dogovorili pa smo se, da bomo predstavili orodja, ki pri učencih razvijajo in krepijo ustvarjalnost.

Sestanek smo zaključili z živahno izmenjavo izkušenj, idej in spoznanj, ki se jih je v drugem letu projekta nabralo že kar precej.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja