Drugo delovno srečanje v Varaždinu

Na delovnih srečanjih C2, ki je potekalo od ponedeljka 20. 2. 2017 so sobote 25. 2. 2017 so bili gostitelji naši partnerji 1. osnovne škole Varaždin.

Od ponedeljka do srede so potekale priprave na predstavitev 1. modula izobraževanja za učitelje. V četrtek, 23. februarja, je sledila predstavitev modula učiteljem 1. OŠ Varaždin. Modul predstavlja uporabo  sodobnih IKT orodij, platform in aplikacij pri uvodnem delu pouka s ciljem motivirati učence za nadaljni potek ure.

Modul izobraževanja je sestavljen iz štirih učnih orodij (Plickers, Kahoot, Nearpod in QR kode) Predstavljale so jih učiteljice I. osnovne šole in članice projektne skupine Draženka Kolonić, Sonja Tušek Podobnik, Stella Kulas in Verica Šilec. Učiteljice so že začele z uporabo teh orodij v razredu in so zelo zadovoljne s svojim vplivom na motivacijo in navdušenjem učencev med poukom. Učenci pri dejavnostih sodelujejo bolj aktivno in učna snov jim je bolj zanimiva, kadar se predstavi z uporabo tehnologije – je dejala koordinatorica projekta na šoli Tea Pavičić Zajec.

Z modernizacijo pouka je šola začela leta 2014, a s tem projektom je zagotovo narejen velik korak naprej pri posodabljanju učnega procesa. Šola ima sedaj okoli 40 tabličnih računalnikov in 8 interaktivnih tabel.  Učitelji so motivirani in se redno izobražujejo in s tem pridobijo potrebne izkušnje in sposobnosti – je izjavila ravnateljica šole Karmen Hans – Jalšovec.

Današnja generacija učencev odrašča s tehnologijo, ki se tudi v izobraževanju začenja vedno bolj uporabljati. Da bi pa učenje, podprto s tehnologijo, bilo uspešno in bi dosegli zastavljene učne cilje, je treba najprej usposobiti učitelje, da bodo sodobno tehnologijo suvereno uporabljali. Cilj tega projekta je s pomočjo treh modulov izobraževanja izobraziti veliko število zainteresiranih učiteljev iz Varaždina in naprej, da pridobijo kompetence, ki so potrebne za uporabo tehnologije v razredu. Izobraževanje bo temeljilo na delavnicah v okviru katerih se bodo učitelji korak za korakom se lahko naučili, kako se ustvarjajo kvizi in digitalna gradiva z uporabo že preizkušenih orodij IKT – je namen pojasnila Tea Pavičić Zajec.

Predstavitvi smo se z veseljem pridružili tudi člani naše projektne skupine ravnatelj Bogomir Marčinković, Ksenja Belina, Andreja Dragovan in jaz kot koordinatorica projekta na slovenski šoli Vanja Kolar Ivačič. Zelo zanimivo in pohvalno je tudi to, da je Tea Pavičić Zajec poskrbela tudi za celovito medijsko podporo dogodka. Prišlo je več hrvaških televizij in časopisnih hiš. Ugotovili smo, da opažamo in doživljamo oboji enako in da gremo v pravo smer.

Gostitelji so se izjemno potrudili in naše druženje ni bilo le zelo poučno, ampak tudi res nadvse prijetno. V tem tednu smo spoznali, doživeli in okusili angelsko mesto Varaždin ter bili nad njim in prijaznostjo gostiteljev navdušeni. Z veseljem bomo prišli še naslednjič k njim.

 

(Visited 64 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja