Tretje delovno srečanje v Varaždinu

Člani projektne skupine Erasmus KA2 projekta Ukrotimo kompetence 21. stoletja smo se od ponedeljka, 30. 10., do sobote, 4. 11. 2017, družili na delovnem srečanju v Varaždinu. Omenjeni projekt se na OŠ Bistrica ob Sotli in I. OŠ Varaždin uspešno izvaja že drugo leto, rezultat dosedanjega dela pa je priročnik za prvi modul izobraževanj, ki je namenjen osnovnošolskih učiteljem. V njem so predstavljena štiri spletna orodja, ki lahko učiteljem služijo za motivacijo učencev in preverjanje usvojenega znanja.

 

Na tokratnem srečanju je bila v ospredju nova faza projekta. Druženje je bilo namenjeno predvsem načrtovanju nadaljnjih projektnih dejavnosti in izbiri novih IKT orodij za pripravo drugega modula izobraževanj. Učiteljice I. OŠ Varaždin in članice projektne skupine so nam predstavile način delovanja in možnosti uporabe spletnih okolij Edmodo, Spiral, Socrative in Mindmap. Izmenjali smo tudi dosedanje izkušnje pri delu z IKT orodji, s poudarkom na orodjih, ki so lahko uporabna za učenje in poučevanje otrok s posebnimi potrebami.

 

Ugotovili smo, da projekt prispeva k izboljšanju izobraževalnega sistema in razvoju inovativnih metod poučevanja, kar sta potrdili tudi višji svetovalki hrvaške agencije za izobraževanje. Ivona Nakić-Vojnović je poudarila, da je uporaba novih tehnologij v razredu zelo pomembna, a da jo je treba uporabljati premišljeno in namensko. Z veseljem smo prisluhnili še predavanju višje svetovalke za kemijo Olgice Martinis, ki je govorila o inovativnih učnih metodah v naravoslovju.

Da srečanje ne bi bilo zgolj delovno, so nas gostitelji peljali na ogled gradu Trakošćan, ki je bil v jesenskem soncu še posebej čaroben. Seveda so v času srečanja poskrbeli tudi za to, da smo uživali v posebnostih varaždinske kulinarike. Z veseljem se bomo vrnili.

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja